Μέχρι τον Οκτώβριο θα δοθεί 13η σύνταξη σε άλλους 113.017 δικαιούχους

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, το προεδρείο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), με το διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Χρήστο Χάλαρη και τον υποδιοικητή κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο. Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στις δύο επιστολές που είχε στείλει το Δίκτυο προς τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ στις 14 Φεβρουαρίου 2020 και στις 19 Μαΐου 2020, αντίστοιχα. Επιστολές που αναφέρονται στο ν.4611/19 και ειδικότερα στο άρθρο 120, παρ. 1, που αφορά τη χορήγηση της 13ης σύνταξης.

Το ΕΝΔΙΣΥ διερωτάται γιατί έως σήμερα δεν έχουν δοθεί σε 113.017 συνταξιούχους τα χρήματα που αναλογούσαν ως 13η σύνταξη. Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της 13ης σύνταξης είναι όσοι συνταξιούχοι είχαν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι 1.5.19, ακόμα και αν δεν είχαν λάβει οριστικές ή προσωρινές αποφάσεις συνταξιοδότησης, αλλά είχαν όμως προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Πρέπει να επισημανθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα, είχαν γίνει και επερωτήσεις στη Βουλή, αφού προηγήθηκε ενημέρωση με επιστολές από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Ο κ. Χάλαρης δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά τόνισε ότι, λόγω έλλειψης του απαραίτητου λογισμικού, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν οι τελικοί δικαιούχοι! Όμως έχει γίνει πια, η σχετική επεξεργασία». Ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ δήλωσε ότι το σύστημα θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο και τότε θα δοθούν και τα χρήματα στους δικαιούχους! Έτσι, μετά από παρέμβαση του ΕΝΔΙΣΥ, πρόκειται να τακτοποιηθεί ένα πρόβλημα, το οποίο αρκετοί συνταξιούχοι, το αγνοούσαν!

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

· Οι εκκρεμείς συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Το ΕΝΔΙΣΥ επισήμανε ότι η έναρξη της διαδικασίας καταβολής της ψηφιακής σύνταξης, δεν πρέπει να αφήσει εκκρεμότητες που αφορούν παλαιότερες αιτήσεις.

· Προσαύξηση λόγω παράλληλης σύνταξης. Πρόκειται για διάταξη που τέθηκε σε εφαρμογή μετά την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου. Ο κ. Χάλαρης γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκε το σχετικό λογισμικό και θα γίνουν οι σχετικές προσαυξήσεις από το φθινόπωρο και μετά. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζήτησε, ειδικά για την παράλληλη σύνταξη, να γίνει ρητή επέκταση και για «παλιούς» συνταξιούχους, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το «νόμο Κατρούγκαλου» (αφορά συνταξιούχους του Δημοσίου που συγχρόνως είχαν και άλλα ταμεία).

· Εφορία: Το ΕΝΔΙΣΥ ζήτησε να παρέμβει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ώστε οι βεβαιώσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων για τα έτη 2011 – 2013, να αναρτηθούν από τα Ταμεία με κατανομή ανά έτος ώστε ο συνταξιούχος να έχει εύκολη πρόσβαση. Ο κ. Χάλαρης τόνισε ότι τα περισσότερα Ταμεία δεν έχουν στοιχεία για τους συνταξιούχους!

Το ΕΝΔΙΣΥ θα παρακολουθεί την εξέλιξη αυτών των υποθέσεων και ανάλογα, αν παραστεί ανάγκη, θα παρέμβει εκ νέου, προς τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, για την ταχύτερη επίλυσή τους, προς όφελος των συνταξιούχων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ενημερωθείτε για τα τελευταία λογιστικά δεδομένα

Περισσότερα νέα

Τα νέα του γραφείου

this is a test

excerpt asas as a sa sasa

Λογιστικά Νέα

Δ12α/ ΓΠ. 23962/711/2020 Ανάθεση Οργάνωσης και λειτουργίας των κατασκηνώσεων για Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2020

Δημοσιεύθηκε στις : [ 31-07-2020 ] Κατηγορία: Κοινωνική Αλληλεγγύη – Πρόνοια Δ12α/ ΓΠ. 23962/711/2020Ανάθεση Οργάνωσης και λειτουργίας των κατασκηνώσεων για Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2020

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Λογιστικό γραφείο
Ελευθέριο – Κορδελιό,
Θεσσαλονίκη 56334
2310527500
dimop79@otenet.gr

Βρείτε μας